Dieter.nl

Oorspronkelijk ben ik geschiedenisdocent en werkte jarenlang voor Kennisnet als sectormanager primair onderwijs. Sinds 1 januari 2010 heb ik mijn eigen bedrijf, Dieter.nl. Vanuit dit bedrijf verzorg ik trainingen en consultancytrajecten voor het onderwijs, waarbij de de effectieve inzet van ICT de rode draad is. De laatste jaren ben ik een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter en soms wordt ik ‘trendwatcher in het onderwijs’ genoemd. Daarnaast heb ik een eigen label ‘Like to Share’. Onder dit label organiseer ik evenementen die gaan over de impact van technologie op onderwijs en ben ik hoofdredacteur van het Like to Share magazine.
Geschiedenis heeft nog steeds mijn passie. Tijdens mijn opleiding tot leraar ben ik ik aanraking gekomen met het internet. Direct zag ik de kans voor geschiedenisleraren (en geïnteresseerden) om het internet te gebruiken. Dat heeft geleid tot het huidige Historien.nl.

Met Dieter.nl presenteer ik mijn bedrijf en activiteiten.

Like to Share is een organisatie die professionaliseringsbijeenkomsten organiseert die allen gaan over de impact van technologie en onderwijs.
Het is het ‘label’ van Formedia.nl en Dieter.nl. De afgelopen tijd hebben wij met een vernieuwend beursconcept ‘Leren met Tablets’ en ‘Innovatief Lesmateriaal’ aangeboden. Daarnaast zijn onze studiedagen ook ‘anders’. Dat wil zeggen, het zijn geen traditionele studiedagen met een opsomming van interessante sprekers, het wordt ‘geflipped’ aangeboden: de presentaties worden via een opname van de spreker aangeboden en tijdens de studiedag wordt er gedifferentieerd en op maat met de opgedane kennis gewerkt.
Wij zijn medeoprichter van stichting CodeUur en partner van het eerste uur van het CodePact.
Daarnaast geven wij een eigen magazine uit: Het Like to Share magazine.

OnderwijsMetICT ondersteunt onderwijsinstellingen bij de vertaling van onderwijsdoelen naar ICT-middelen en adviseert aanbieders om producten of diensten bij deze vertaling aan te laten sluiten.
OnderwijsMetICT is uitgegroeid tot een netwerkorganisatie. Met veel enthousiaste en kwalitatief goede mensen mensen werken wij samen om het onderwijs verder te helpen met mediawijs en mediarijk onderwijs.

Historiën; een team van auteurs schrijft geschiedenis! Een onafhankelijke Nederlandse geschiedeniswebsite met dagelijks nieuws, artikelen, recensies, interviews en beeldmateriaal over uiteenlopende historische onderwerpen.
Tijdens mijn opleiding tot leraar geschiedenis & staatsinrichting groeide een online platform uit tot een online ‘magazine’ met historische content gekoppeld aan de actualiteit wat wij Historien.nl gingen noemen. Met een grote groep auteurs wordt er dagelijks gewerkt aan mooie, verrassende en verhelderende teksten.
Daarnaast is Historiën vaker gevraagd om op projectmatige basis bijdrage te leveren aan verschillende historische projecten, denk aan filmproducties, tentoonstellingen of archeologische werkzaamheden.Contact informatie

Postadres:
Dieter.nl BV
Sterremos 38
2811 GZ Reeuwijk
Tel. 06-39762929

Mail: info@dieter.nl
Twitter: @DieterM
Facebook: www.facebook.com/dieterEDM
LinkedIn

Bank: NL65 RABO 0105273082
KVK: 75186292
BTW: NL860175340B01Afspraak maken met Dieter

Wilt u graag een afspraak maken met Dieter of meer informatie over de producten en diensten? Vul onderstaand formulier in en Dieter belt of mailt u zo spoedig mogelijk terug. Ook kunt u direct bellen met telefoonnummer +31 6 39 76 29 29.